Τρίτη 20 Απριλίου 2010

H Ισλανδία..πήρε την εκδίκηδη της!!

Τελικά πως κάποιος να μην πιστεύει στη Θεία Δίκη ή στην ισορροπία της Φύσης και την ύπαρξη του Θεού; Η Ισλανδία είναι μια από αυτές τις περιπτώσεις που επιβεβαιώνουν τα παραπάνω υπαρξιακά ερωτήματα!!

Μέσα σε δύο χρόνια η χώρα αυτή βρέθηκε στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Από την μία "μέσα μια νύχτα" χρεοκόπησε και από την άλλη ένα από τα ηφαίστεια της καρβουνιάσανε όλοκληρη την Ευρώπη.Στην πρώτη περίπτωση πέσανε τα τσακάλια της Ένωσης να "κατασπαράξουν" το κουφάρι της δύσμοιρης αυτής χώρας, φέρνοντας το λαό της στους δρόμους και στο χείλος της πραγματικής καταστροφής. Τζογάρανε απίστευτα στα συστήματα της και αφού "φουσκόσανε" οτιδήποτε" χρηματοοικονομικό υπήρχε, πήρανε στη συνέχεια μια μεγάλη "καρφίτσα" και τα σπάσανε σαν να ήταν σαπουνόφουσκα!! Λές και ο "πάγος" που "παράγει" το νησί ήταν χρυσάφι. Δεν έφτανε όμως αυτό, θέλανε αφου φάγανε τα χρήματα του κοσμάκι, Βρετανία και Σουηδία, το δύσμοιρο Ισλανδικό κράτος να ξεπληρώσει τις καταθέσεις των αποικιοκρατών. Φυσικά, οι Ισλανδοί περιθωριοποιήθηκαν!!
Στην δεύτερη περίπτωση, ήρθε η ώρα της Ισλανδίας..ήρθε η ώρα της "αρπαγής" της Ευρώπης από τους χιονάνθρωπους. Το ηφαίστειο τους ξελάσπωσε για χάρη τους..έφτυσε πάνω σε όλη την Ε.Ε. τέφρα με συνέπεια τα αεροπλανάκια να παραλύσουν και τα "όμορφα" διοξείδια να πνύξουν την ατμόσφαιρα των Βορειοευρωπαίων. Κάθε μέρα πανευρωπαϊκά οι εταιρείες χάνουν 1δισ ευρώ με τραγικότατες συνέπειες σε οικονομία, τουρισμό και μεταφορές. Άραγε θα κρατήσει το φαινόμενο για αρκετές εβδομάδες; Ισλανδέ μάλλον λές μακάρι..τα δις που σου φάγανε να τα δώσουν άλλοι!!

Εν κατακλείδι, ποιός είναι πλέον "άπιστος"; Ποιός είπε πως δεν υπάρχει ισορροπία ακόμα και στην οικονομία, μέσω της φύσης;

Και αναρωτιέμαι..τι κάνεις ρε Σαντορίνη; Ακόμα "κοιμάσε"..αλλά και συ Ελληνίδα είσαι!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Greek Bloggers

GreekBloggers.com

AddThis

Bookmark and Share