Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης..κλειστον!!

Πολιτισμός..μόνο αυτό κληρονομήσαμε.πρώτα αυτό ξεπουλήσαμε..νεοέλληνα ξεφτίλα.φτωχέ συγγενή..απολίτιστε!!

Γιώργος Παπανδρέου..η χώρα δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει!!

Ακόμη μία φορά ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δήλωσε πως δεν πρόκειται να χρεοκοπήσουμε..αναφέρθηκε στην κατάσταση που βρέθηκε η χώρα << διαλυμένη, στα πρόθυρα της χρεοκοπίας με τον κίνδυνο να μην μπορεί να δανειστεί ή να δανείζεται με τοκογλυφικά επιτόκια>>..και αναρωτιέμαι, μα εάν δεν χρεοκόπησε η Ελλάδα ακόμα και αυτή τη φορά πότε θα χρεοκοπήσει;

Η χώρα μας κύριοι έχει χρεοκοπήσει και έχει χρεοκοπήσει όχι εξαιτίας των τόκων και των €, αλλά λόγω των συναισθημάτων και της ψυχολογίας της. Βαρέθηκα να ακούω σε κάθε γωνία για τα βρωμοευρώ, βαρέθηκα να βλέπω γκρίζα πρόσωπα για λόγους β΄ και γ΄..βαρέθηκα τη μουντίλα.. και ψάχνω, χωρίς να βρίσκω, έναν ποιητή, έναν ταξιδιώτη, έναν εραστή της αλήθειας. Αλλά θα μου πείς ποιά αλήθεια;..ο κάθε Έλληνας έχει άλλωστε τη δική του αλήθεια..την αλήθεια της χρεοκοπημένης καρδιάς του!!


Έλληνα, δεν θα σε σώσουν τα €..μα ούτε και η Ευρώπη..ξέρεις τίποτα στη ζωή δεν σου χαρίζεται και συ ήσουν τυχερός..πολλά σου χαρίστικαν και πρέπει πλεόν να τα ξεπληρώσεις..μαθε λοιπόν φίλε Έλληνα πώς "η δουλειά κάνει τους άντρες"..γίνε λοιπόν άντρας (ακόμα και οι γυναίκες)..και ανέλαβε τις ευθύνες σου..κάτι που ποτέ δεν έμαθες να κάνεις!!

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Αχ Ελλάδα..σ' αγαπώ!

Μέσα στους δρόμους, στις δουλειές και στα στέκια προσπαθώ να βρω ανθρώπους να αγαπούν την Ελλάδα..σήμερα..τώρα..όχι χθες..όχι αύριο!! Κανείς δεν εκτιμά κανέναν.. κανείς δεν εκτιμά τον ήλιο..κανείς δεν εκτιμά τη θάλασσα, λες και ξεχάσαμε ποίοι είμαστε..ποιό είναι το κύτταρο μας..λές και γίναμε κάποιοι άλλοι..λες και γίναμε Αγγλοσάξονες.λες και πάντα ζούσαμε με μοναδικό όνειρο τον τραπεζικό λογαριασμό και το μοναδικό ταξίδι.. όχι στα Κύθηρα, αλλά στο Μεξικό..εκεί φθάσαμε αδελφέ..εκεί!!
Γιατί?
Περπατάω στα σοκάκια και βλέπω νέους με σκυμμένο.και αναρωτιέμαι πως μπορεί ο κοιλαράς 50ρης να κυκλοφορεί με τη Μερσέντα..να σκέφτεται μόνο το "θρεφτάρι" του..και ο νεαρός της δίπλα πόρτας να μένει με τους γονείς τόυ μέχρι τα 4ο με 700€..αλλά και ο δημοσιουπαλληλίσκος..που πέρα από την δουλίτσα του να ξύνει τα "α..α" δεν βλέπει.. ότι κάποιος πρέπει να παράγει σε αυτή τη χώρα..κάποιος πρέπει να πουλήσει..χωρίς να πουληθεί..αλλά περιμένει το χρήμα από τον ουρανό..από την θεία Ευρώπη..που της κάθεται στο σβέρκο..και ζητάει συνέχεια ο ζήτουλας..χωρίς κόπο, χωρίς κόστος..άλλωστε γιατί να κουράζεται μια ζωή την έχουμε..και πέφτει σε μελαγχολία..και πεθαίνει μέρα με τη μέρα..μέσα στη κενότητα του..μέσα στο σάπιο μη δημιουργικό του "είναι"!!
Γιατί?
Και αναρωτιέμαι..γιατί να μην αλλάζουν τα πράγματα..γιατί να μένουν όλα ίδια;..γιατί να μην αλλάξουν οι άσχημες μεγαλουπόλεις μας;..γιατί το πράσινο να "φυτοζωεί";..γιατί οι αγρότες να κλείνουν τους δρόμους αφού έχουν ήδη σπείρει (πρίν αρχίσει η δουλειά στο χωράφι;)..γιατί τα πεζοδρόμια είναι σπασμένα;..γιατί οι πολιτικάντιδες να είναι ακόμα έξω;..γιατί οι δημοσιογράφοι κάνουν απεργία ενώ είναι οι χειρότεροι του συστήματος;..γιατί τα καλύτερα μυαλά θέλουν να βολευτούν στο δημόσιο;..γιατί οι πραγματικοί Έλληνες μένουν στο εξωτερικό;..γιατί ο εργοδότης θέλει να γ..ι το εργαζόμενο του;..γιατί οι μαύροι να πουλούν μόνο CD;..γιατί οι ανάπηροι έχουν εξαφανιστεί από τα άθλια πεζοδρόμια και αυτοκίνητα;..γιατί σταματήσαμε να μιλάμε μεταξύ μας;..γιατί κρυβόμαστε ο ένας από τον άλλο;..γιατί όλα έγιναν τσόντα;..γιατί όλα γίνανε laptop;..γιατί δεν είμαστε πια Έλληνες; γιατί;
Γιατί?
Αχ Ελλάδα.. σ' αγαπώ..γιατί είσαι μόνο 10 μύρια άλλα έχεις να πείς πολλά..γιατί βλέπω τον ήλιο από το μπαλκόνι μου και ευφραίνεται η καρδιά μου..γιατί βλέπω τη θάλασσα και παρομοιάζω κάθε σταγόνας της με κάθε κύτταρο μου..γιατί βλέπω τους λίγους φίλους μου και λέω πως έχω τους δικούς μου ανθρώπους..γιατί ταξιδεύω έκτος πόλεων και λέω πράγματι το 99% της έκτασης σου είναι μοναδικό..γιατί έχω υπέροχη γλώσσα..γιατί αν δεν ήμουν απόγονος του Αλεξάνδρου αμφιβάλλω πόσο υπερήφανος θα ήμουν..γιατί με σπούδασε "κουτσά στραβά"..γιατί όσο και να σε βρίζω ξέρω πόσο σ' αγαπάω..και όχι γιαλαντζί..όχι ψεύτικα.όχι για να με βολέψεις..όχι μόνο να με ταΐζεις και εγώ να σε πατάω..όχι να βλέπω τα λαμόγια να σε ξεσκίζουν..Ελλάδα..μόνη..μου πατρίδα!!Πόσο αλήθεια σ' αγαπώ;!

Greek Bloggers

GreekBloggers.com

AddThis

Bookmark and Share