Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Κοροϊδάκια Έλληνες.. Νο 2!!

Τα παρακάτω τα έλαβα σε ένα mail από συνάδελφο που πραγματικά στην ουσία με προβληματίζουν εδώ και πολύ καιρό!!

Είμαστε κορόιδα!

Μέσα στη κρίση και στα σενάρια πτωχεύουμε δεν πτωχεύουμε, κάποιοι κερδοσκοπούν σε βάρος μας και κερδοσκοπούν αισχρά!

Δεν μιλάω για μονάδες spread των ελληνικών 10ετών ομολόγων, αλλά για την καθημερινότητα μας!

Πρόσφατα πήγα να αγοράσω ένα επιπλάκι από γνωστή πολυεθνική για την οικεία μας . Είχα αγοράσει ήδη ένα πριν κανα χρόνο και πήγα να αγοράσω και ένα δεύτερο. Θυμόμουν ότι το είχα αγοράσει 49 ευρώ. Όταν πήγα να πάρω το δεύτερο η τιμή του ήταν 79 ευρώ!


Δηλαδή 61% ακριβότερα!


Τρελάθηκα! Δεν ήταν τα 30 ευρώ που με τρέλαναν αλλά αυτό το 61%!
Σκέφτηκα μεσα σε περίοδο παγκόσμιας κρίσης αυτοί ανεβάζουν τις τιμές τους; Περίεργο!
Μπήκα λοιπόν στα sites της πολυεθνικής σε όλη την ευρώπη και τι διαπίστωσα;
Οι τιμές ναι μεν αυξήθηκαν.... ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
Δεν φτάνει που έχουμε από τους ποιο χαμηλούς μισθούς στην Ευρώπη, έχουμε και τις πολυεθνικές (και όχι μόνο) να μας δουλεύουν...

Λοιπόν για να μην λέτε ότι σας λέω χαζομάρες, έκανα μια μικρή δειγματοληπτική έρευνα σε προιοντα μαζικής κατάνάλωσης της εν λόγω εταιρείας:

Τα συμπεράσματα δικά σας...


Τραπεζάκι LACK (200.114.13)

Ελλάδα: Άσπρο: 9,95 Καρυδιά/Σημύδα: 15,00 (καταλογος 2010 σελ. 66)
Γαλλία : Όλα
4,95 (Σε μας από 200% - 300% ακριβότερα!)
Ιταλία:
7.99 (Σε μας από 25% - 50% ακριβότερα!)
Ιρλανδία: Άσπρο:
5,99 Καρυδιά/Σημύδα: 8,99 (Σε μας από 66% ακριβότερα!)
Ισπανία: Όλα
4,99 (Σε μας από 200% - 300% ακριβότερα!)
Πορτογαλία: Όλα
4,99 (Σε μας από 200% - 300% ακριβότερα!)
Γερμανία: Άσπρο
7,99 Καρυδιά/Σημύδα: 9,99 (Σε μας από 25% - 50% ακριβότερα!)

Καναπές διθέσιος KLIPPAN (180χ88) κάλυμμα Lappmon

Ελλάδα : 235,00 (καταλογος 2010 σελ. 18)
Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία :
199,00 (Σε μας 18% ακριβότερα)
Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία :
189,00 (Σε μας 24% ακριβότερα)
Επιπλο Τηλεόρασης Mavas

Ελλάδα : 79,00 (καταλογος 2010 σελ. 75)
Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία, Πορτογαλία :
69,00-69.90 (Σε μας 14% ακριβότερα)
Ιρλανδία:
59,00 (Σε μας 33% ακριβότερα)

Ραφιέρα EXPEDIT 59x39 Λευκή

Ελλάδα : 45,00 (καταλογος 2010 σελ. 81)
Γαλλία, Πορτογαλία, Ισπανία:
19,95 (Σε μας 225% ακριβότερα!)

Συρταριέρα MALM (300.539.21)

Ελλάδα: 79,00 (καταλογος 2010 σελ. 157)

Γαλλία, Ιταλία, Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία :
59,00 (Σε μας 33% ακριβότερα!)
Όλες οι τιμές που σας παραθέτω έχουν και τα αντίστοιχα links στα sites των άλλων χωρών για να μην πείτε ότι είμαι υπερβολικός!

Και θέτω τα εξής ερωτήματα:

1. Είναι προφανές ότι υπάρχουν διαφορετικοί τιμοκατάλογοι και εμείς είμαστε στον πιο ακριβό τουλάχιστον για την ευρώπη γιατί; Μήπως γιατί έχουμε τα υψηλότερα εισοδήματα; Μήπως μας περισσεύουν; Γιατί οι τιμές που αγοράζουμε είναι ίδιες με αυτές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ναι εκεί το τραπεζάκι κάνει 49ΑΕΔ = 9,5 ευρώ αν και λίγο φτηνότερο) μιας από τις πλουσιότερες χώρες στον κόσμο; (Στην Αμερική κάνει 7,99$ = 5,65 ευρώ - είναι φτωχοί αυτοί...)

2. Τι τους κάνει να πιστεύουν ότι είμαστε τόσο κορόιδα, ώστε να μας πουλάνε τα ίδια πράγματα 2 και 3 φορές ακριβότερα; Νομίζουν ότι πουλάνε χάντρες στους ιθαγενείς;

3. Τι μπορούμε να κάνουμε ως καταναλωτές; Μπορούμε να σταματήσουμε να ψωνίζουμε από δαύτους κανά τρίμηνο να "στρώσουν χαρακτήρα"; Μπορούμε να τους στείλουμε καμιά 1.000xxx emails διαμαρτυρίας; Να γράψουμε ένα email και να το στείλουμε σε όλους τους γνωστούς μας, απλά για να μάθουν τι θα πει σας "πουλάμε ακόμα φτηνότερα";

Δεν ξέρω για σας, αλλά εμένα μου την δίνει αφάνταστα να με περνάνε για κορόιδο, αλλά όταν με περνάνε για ΤΟΟΟΟΣΟ κοροίδο δεν ξέρω καν πως να αντιδράσω!


ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΤΩΡΑ!!!!!!


Η οικονομία μπορεί να πάρει εμπρός μόνο εάν τα χρήματα μας δεν φεύγουν με τη μορφή μερισμάτων στο εξωτερικό αλλά παραμένουν και επενδύονται στην ψωροκώσταινα Ελλάδα..!

Κοροϊδάκια Έλληνες..Νο 1

Απλά αξίζει να το δείς!!Ποσό χαζός λαός μπορεί να είμαστε;

www.youtube.com/watch?v=AbH1JsOTInk

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Κλιματική Αλλαγή ή ή ή @ρχ!δ!@ Λαδορίγανη ; ; ;

Πρίν λίγο καιρό έλαβα ένα mail από έναν καλό μου συνάδελφο (πλέον πρώην) που πραγματικά λόγω αμέλειας δεν το δημοσίευσα. Το μήνυμα αφορούσε την κλιματική αλλαγή που τελικά το κατά πόσο είναι αλλήθεια ή ψέμματα πρέπει να μας προβληματήσει σοβαρά...αναδημοσιεύω το σχετικό σύνδεσμο, πράγματι αξίζει !!
Άπιστε Θωμά..τι σου λάχε να πάθεις!!

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

H Ισλανδία..πήρε την εκδίκηδη της!!

Τελικά πως κάποιος να μην πιστεύει στη Θεία Δίκη ή στην ισορροπία της Φύσης και την ύπαρξη του Θεού; Η Ισλανδία είναι μια από αυτές τις περιπτώσεις που επιβεβαιώνουν τα παραπάνω υπαρξιακά ερωτήματα!!

Μέσα σε δύο χρόνια η χώρα αυτή βρέθηκε στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Από την μία "μέσα μια νύχτα" χρεοκόπησε και από την άλλη ένα από τα ηφαίστεια της καρβουνιάσανε όλοκληρη την Ευρώπη.Στην πρώτη περίπτωση πέσανε τα τσακάλια της Ένωσης να "κατασπαράξουν" το κουφάρι της δύσμοιρης αυτής χώρας, φέρνοντας το λαό της στους δρόμους και στο χείλος της πραγματικής καταστροφής. Τζογάρανε απίστευτα στα συστήματα της και αφού "φουσκόσανε" οτιδήποτε" χρηματοοικονομικό υπήρχε, πήρανε στη συνέχεια μια μεγάλη "καρφίτσα" και τα σπάσανε σαν να ήταν σαπουνόφουσκα!! Λές και ο "πάγος" που "παράγει" το νησί ήταν χρυσάφι. Δεν έφτανε όμως αυτό, θέλανε αφου φάγανε τα χρήματα του κοσμάκι, Βρετανία και Σουηδία, το δύσμοιρο Ισλανδικό κράτος να ξεπληρώσει τις καταθέσεις των αποικιοκρατών. Φυσικά, οι Ισλανδοί περιθωριοποιήθηκαν!!
Στην δεύτερη περίπτωση, ήρθε η ώρα της Ισλανδίας..ήρθε η ώρα της "αρπαγής" της Ευρώπης από τους χιονάνθρωπους. Το ηφαίστειο τους ξελάσπωσε για χάρη τους..έφτυσε πάνω σε όλη την Ε.Ε. τέφρα με συνέπεια τα αεροπλανάκια να παραλύσουν και τα "όμορφα" διοξείδια να πνύξουν την ατμόσφαιρα των Βορειοευρωπαίων. Κάθε μέρα πανευρωπαϊκά οι εταιρείες χάνουν 1δισ ευρώ με τραγικότατες συνέπειες σε οικονομία, τουρισμό και μεταφορές. Άραγε θα κρατήσει το φαινόμενο για αρκετές εβδομάδες; Ισλανδέ μάλλον λές μακάρι..τα δις που σου φάγανε να τα δώσουν άλλοι!!

Εν κατακλείδι, ποιός είναι πλέον "άπιστος"; Ποιός είπε πως δεν υπάρχει ισορροπία ακόμα και στην οικονομία, μέσω της φύσης;

Και αναρωτιέμαι..τι κάνεις ρε Σαντορίνη; Ακόμα "κοιμάσε"..αλλά και συ Ελληνίδα είσαι!!

Greek Bloggers

GreekBloggers.com

AddThis

Bookmark and Share