Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Ζώα και.."ζώα"!!

Κάπου εκεί ανάμεσα στις γενικότερες αναζητήσεις περί ζωής και ανθρωπίνων σχέσεων εμφανίστηκε ο φίλος CAK να μας θυμίσει πως πέρα από τον μικρόκοσμο μας..τον τόσο Μέγα και τρανό..βρίσκονται και οι φίλοι μας τα ζώα!! Παρακάτω ως ελάχιστο χρέος μας παρατίθενται ορισμένες απόψεις για τα ζώα..αλλά και για τα άλλα "ζώα"..τα δίποδα!!..CAK ευχαριστούμε!!
..................................................................................................................................................................
Τη χρονική περίοδο που διανύουμε η ανθρωπότητα περνάει δύσκολες στιγμές (αδικία, ανεργία, ανέχεια, οικονομική κρίση κτλ),όπως περνούσε άλλωστε και όλα τα προηγούμενα χρόνια, από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα (βλέπε οικονομικές κρίσεις, πολέμους κτλ). Τα ίδια ίσως και χειρότερα, βέβαια, περνούσαν και περνούν τα υπόλοιπα πλάσματα με τα οποία μοιραζόμαστε αυτόν τον πλανήτη, τα ζώα. Πόσα δελφίνια θα πιαστούν στα δίχτυα ασυνείδητων ψαράδων; Πόσα γατάκια πατημένα από αυτοκίνητα θα δούμε στο δρόμο;

Από την πρώτη στιγμή που πάτησε ο άνθρωπος το πόδι του στη γη εκμεταλλευόταν τα ζώα (για τροφή, ενδυμασία κτλ). Η εκμετάλλευση αυτή βέβαια για άλλους είναι ηθική, για άλλους είναι ανήθικη (βλέπε π.χ. χορτοφάγους και vegan).O καθένας έχει τις απόψεις του. Το απαράδεκτο όμως φαινόμενο που παρατηρείται, για εμάς τους δήθεν «πολιτισμένους» ανθρώπους του 21ου αιώνα είναι η βία και η αδιαφορία που δείχνουμε για τα ζώα. Άλλοι κόβουν τα αυτιά σκύλων για δείξουν το «αντριλίκι» τους και άλλοι κλωτσούν γάτες για να γίνουν αρεστοί στην παρέα τους. Άλλοι τα χρησιμοποιούν στα τσίρκο για να ψυχαγωγήσουν τους θεατές. Έλεος! Φτάνει πια με τους ασυνείδητους!

Τι σημαίνει όμως ζωοφιλία; Τι σημαίνει σεβασμός προς τα ζώα; Μάλλον δεν σημαίνει το να έχει ο καθένας στο διαμέρισμά του από ένα ζωάκι και να το φροντίζει (αν το κάνει καλώς) σαν να ήταν το παιδί του. Μπορεί όμως κάποιος να κάνει μικρά και ουσιαστικά πράγματα για να βοηθήσει τα ζώα, π.χ. να ταΐσει ένα κοκαλιάρικο γατάκι στο δρόμο ή να υπερασπιστεί ένα κουταβάκι από κάποιος που μπορεί να το χτυπήσουν και να το βασανίσουν.

Σαφώς, μπορούν να γίνουν ακόμη περισσότερα πράγματα. Παροχή οικονομικής βοήθειας ή/και εθελοντικής εργασίας σε φιλοζωικές οργανώσεις όπως η ΑΝΙΜΑ που φροντίζει άγρια ζώα. Πρέπει ακόμη να ασκηθεί πίεση για την εφαρμογή της Controlled-Atmosphere Killing μεθόδου για την θανάτωση των πουλερικών (τα πουλερικά εισέρχονται σε ειδικούς θαλάμους όπου το οξυγόνο αντικαθίσταται από ευγενή αέρια και τα πουλερικά χάνουν τις αισθήσεις τους και θανατώνονται χωρίς να βασανίζονται). Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το θέμα βλέπε στο website της PETA (People for the Ethical Treatment of Animals). Και πολλά ακόμη μπορούν να γίνουν..

Άνθρωποι εκεί έξω..εάν έχουμε έστω και λίγη συνείδηση θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα ζώα με περισσότερη αγάπη και να μην αδιαφορούμε για αυτά! Μην κάνεις στους άλλους, ακόμη και στα ζώα, ότι δεν θέλεις να σου κάνουν!!


CAK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Greek Bloggers

GreekBloggers.com

AddThis

Bookmark and Share