Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Η μεγαλύτερη Υποκρισία των τρίτων στο "κυβερνάω μια διεφθαρμένη χώρα"!!

Θσ μας πέσουν τα μαλλιά, τα δόντια και η γλώσσα μαζί...λέει οι λοιποί της βουλής γύρισαν τον κόσμο ανάποδα για το "κυβερνάω μια διεφθαρμένη χώρα...λες και δεν το ξέραμε..λές και το φακελάκι δεν πήγαινε σύννεφο..λες και αν το είπε ο Καραμανλής ή ο Παπανδρέου δεν είμαστε διεφθαρμένη χώρα...υποκριτές ...Φαρισαίοι, Τελώνες..για μια ακόμη φορά βλέπετε τα λόγια και τα εφέ..ούστ από εδώ κοπρόσκυλα!!

9 σχόλια:

  1. περαστικός είμαι από το blog, αλλά αναρωτιέμαι: αν είχες παιδί (Ελλάδα), θα πήγαινες στο σχολείο (Διεθνή φόρα, συναντήσεις κλπ) και θα το ξεφώνιζες μπραστά σε όλους τους συμμαθητές του στην αυλή του σχολείου, με φράσεις τύπου "είσαι άχρηστος, ανίκανος" κλπ?
    Το θέμα δεν είναι λοιπόν η υποκρισία, αλλά τι κάνεις και πως διαχειρίζεσαι το να "κυβερνάς μια διεφθαρμένη χώρα". Στους Ανωνυμους Αλκοολικους, το πρώτο που σου μαθαίνουν (εκπαιδεύουν) είναι να ξαναβρεις τη χαμένη αυτοπεποίθηση και κυρίως την αξιοπρέπεια. Αν η Ελλάδα είναι "αλκοολικη" (διεφθερμένη), σίγουρα δεν είναι υποκριτικό να ζητάει το ελάχιστο: ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. Πριν λοιπόν σου πέσουν τα μαλλιά και τα δόντια, ΣΚΕΨΟΥ! Αν σκεφτείς λογικά (κι όχι με το συναίσθημα όπως συνήθως οι Ελληνες) τότε θα καταλάβεις πόσο τεράστια ζημιά είναι το να ΜΗΝ ξεφωνίζεις τη χώρα σου, ενώ ο ίδιος προσπαθείς (λεει ο ΓΑΠ) να τη σώσεις!
    ΝΑΙ, εχουμε προβλημα!
    Αλλά υποθέτω επίσης, δεν είναι υποκρισία, όταν πας στο γιατρό, να ΜΗΝ φωνάζεις χαμογελαστά και υπερήφανα σε όλους τους συνδαιτημόνες σου, "ότι έχω 6 μήνες ζωής"... δεν έχω δει κανένα άνθρωπο, σε καμμιά δύσκολη κατάσταση, να χάνει την αξιοπρέπεια του ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ: είναι ο ορισμός της ανθρώπινης συμπεριφοράς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "..δεν υπάρχουν διεφθαρμένες χώρες, αλλά χώρες, που υποφέρουν από εκτεταμένη διαφθορά. Δεύτερον, η διαπλοκή και η διαφθορά είναι καρκινώματα, που τροφοδοτήθηκαν από το ίδιο το πολιτικό σύστημα.."
    Σταύρος Λυγερός Καθημερινή

    http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_12/10/2010_1292911

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "η πληροφόρηση που έδωσε (και ο σημερινός) πρωθυπουργός στους συναδέλφους του δεν είναι καθόλου ακριβής. Διεφθαρμένοι στην Ελλάδα είναι όσοι υποτάσσονται στο κράτος. Ως αρχηγός του κράτους, αλλά και ως πολιτικός, ίσως είναι αυτός ο μεγάλος διαφθορέας! Ο κ. Παπανδρέου κάνει λάθος. Δεν φταίει η χώρα, αλλά ο διεφθαρμένος κομματικός και κρατικός μηχανισμός. Ας βρει το θάρρος που χρειάζεται για να το αλλάξει. Χρειάζεται σίγουρα περισσότερο από εκείνο που σε κάνει να «δίνεις» τη χώρα σου, στην πρώτη ευκαιρία!"

    http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_12/10/2010_1292909

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε ανώνυμε..συμφωνω απόλυτα ότι το θέμα είναι το πώς διαχειρίζεσαι μια διεφθαρμένη χώρα ή σε εκτεταμένη διαφθορά (όπως λέει ο Fil)..γι αυτό άλλωστε πιστεύω πώς δεν έχει σημασία ποιός το λέει αλλά τι κάνει!!Τι κάνουμε τώρα όλοι μαζί!!Ναι και στην αυτοπεποίθηση και αξιοπρέπεια..Σχετικά με το παιδί (Ελλάδα) ή τον γιατρό τα πράγματα πιστεύω πώς είναι διαφορετικά..μιλάμε για πολιτική..ή business..έχεις υποτίθεται κάποιες συμμαχίες και τα νούμερα μιλούν στιγνά..δεν μπορείς να πουλήσεις φύκια για μεταξωτές κορδέλες..ξέρουν ότι είμαστε σουρωτήρι..σου δίνουν money..κάνεις συννενοήσεις (meetings αγκλιστι)..σε καμία περίπτωση δεν υπερασπίζομαι τον ΓΑΠ..άλλα ο Ευρωπαίος την έκανε παπάρα (μηδέν εμπιστευτικότητα)!!Οι τρίτοι είναι υποκριτές και συνεχίζω να το πιστεύω!!Αυτοί είναι άγιοι!!..και ο ΓΑΠ το λαμόγιο!!δρόμο σε όσους τα φάγανε!!

    Fil..δεν βλέπω όμως την άκρη στο νήμα..να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα;..οι πολίτες είναι διεφθαρμένοι;..οι πολιτικοι σίγουρα είναι..θέλει να τραβήξουμε μια γραμμή και να πούμε τέρμα!!ως εδώ!! τελικά πώς πρέπει να αποκτήσουμε συνείδηση..ποιά τα εργαλεία!?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απλά δε μπορεί να κουνάει το δάχτυλο σε μια κοινωνία που του έδωσε 10 μονάδες διαφορά ακριβώς για να την απαλλάξει και από τη διαφθορά που ο ίδιος καυτηρίαζε.
    Θεωρώ το έκανε στην πλάτη της χώρας για δική του ανύψωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Fil..αυτο που σου λέω και παραπάνω περνάει και πάλι από το μυαλό μου..η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα..θέλουμε λύση..από την άλλη τελικά τι μας πειράζει το ότι το είπε σε meeting? Δηλαδή μεταξύ τους οι άλλοι τι λένε? Ακόμα και με τους ξένους!!Εμένα δεν με πειράζει τι λένε μεταξύ τους αλλά τι κάνουν για το κράτος..να άλλαξει η νοοτροπία..να κοπούν χέρια εν προκειμένο..βεβαία το μεγάλο ερωτηματικό που λέει και το link σου oυσιαστικά..αυτοί δεν το γέννησαν αυτό το τέρας της διαφθοράς? Ο ΓΑΠ Καραμν και οι άλλες σουπιές?..;άρα τι να περιμένεις από δαυτούς γαμώτο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δε συνηθίζω να σχολιάζω blogs, αλλά αυτή η συζήτηση παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Συμφωνώ με το doelith ότι η ουσία δεν είναι τι λες, αλλά τι κάνεις. Αλλά πώς μπορείς να ζητάς την εμπιστοσύνη των ευρωπαϊκών & διεθνών αγορών κάνοντας τέτοιες δηλώσεις? Εκτός αν όλα είναι στημένα & προαφποφασισμένα κι εμείς είμαστε απλοί θεατές σε ένα κακόγουστο θέαμα όπου "πρέπει όλοι μαζί να κάνουμε θυσίες για αυτή τη χώρα". Ο καθένας καλείται να βγάλει τα συμπεράσματά του.

    Υ.Γ. Φοβερή ήταν και η προσέγγιση του ανώνυμου: όταν πας στο γιατρό, να ΜΗΝ φωνάζεις χαμογελαστά και υπερήφανα σε όλους τους συνδαιτημόνες σου, "ότι έχω 6 μήνες ζωής"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν το είπε σε κλειστή συνάντηση όντως υπάρχει διαφορά (συνεχίζει βέβαια να είναι προδοτικό), αλλά από τα λίγα που άκουσα έμεινα με την εντύπωση ότι ειπώθηκε δημόσια. Ομολογώ πάντως ότι μπορεί να μην είμαι πλήρως ενημερωμένος. Αλλά σε κάθε περίπτωση αυτός δεν έλεγε προεκλογικά για τις δυνατότητες της χώρας και τον πλούτο που υπάρχει; Μετά γίναμε εν μια νυκτί όλοι διεφθαρμένοι; Γι'αυτό νομίζω ότι προστάτευσε τη φήμη του "δίνοντας" τη χώρα..
    Για την υποκρισία των λοιπών ούτε λόγος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Fil εννοείται πως είχε μαυρα μεσάνυκτα ή μας δουλευε ψιλο γαζί..για τη φήμη του...τι να λέμε αφού κυβερνάει μια χώρα υπό μερική κατοχή..τι φήμη να χει ο καρμίρης!!!

    Φίλε ανώνυμε..τελικά αυτο φαίνεται..σιγά σιγά...τσουπ ΔΝΤ..τσουπ 1ο Μνημονιο..τσούπ κόψιμο μισθών..τσουπ αύξηση ΦΠΑ..τσούπ 2ο Μνημόνιο..αυτόματος πιλότος φίλε ανώνυμε..μην παραξενευτείς αν χρεοκοπίσουμε..γιατί η μερική παυση πληρωμών είναι πραγματικότητα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Greek Bloggers

GreekBloggers.com

AddThis

Bookmark and Share