Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Σάββας..ο παληκαράς!

Κάπου εκεί στη Βόρεια Ελλάδα ζεί και δραστηριοποιείται ο Σάββας.. ο παληκαράς. Είναι ένας δυνατός Πόντιος! Άξιος της ρίζας του! Εργατικός, οικογενειάρχης και πεισματάρης..έτοιμος να αντιμετωπίσει κάθε δυσκολία, έτοιμος να τα καταφέρει πάση θυσία.

Ο τόπος του, το Κιλκίς, μικρός..δεν τον χωράει! Με δύναμη τις νομικές σπουδές του στο Α.Π.Θ. αποφασίζει να εργαστεί..αλλά όχι σαν δικηγορίσκος..αναζητεί πολιτικό κόμμα και όπως κάθε πολιτικάντης "γλύφει" κάθε κατουρημένη ποδιά, προσκυνάει κάθε λασπωμένο σκαρπίνι..προκειμένου να ξεφύγει, να αναδειχθεί, να προωθηθεί..και τα καταφέρνει το 1996..βουλευτής Κιλκίς..ο Σάββας ο παληκαράς!

Και από δικηγορίσκος της πλάκας, λαμβάνει θέσεις και αξιώματα..μέλος εξωτερικών υποθέσεων, αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος..ποίος ο "γλυφτάκος" ο Σάββας.. ο παληκαράς! Και γυρίζει ο τροχός και "γ..ι" και ο φτωχός..στην εξουσία ο Σάββας..ο παληκαράς! Και του ανοίγει η όρεξη..και δεν προφταίνει..δεν αντέχει το παληκάρι..και κάνει το 1ο σφαλματάκι..μια μεταγραφούλα στο Πανεπιστήμιο, για το παιδάκι μου..να ναι κόντα στο σπιτάκι του!! Και τρώει πόδι..ο Σάββας ο παληκαράς!

Αλλά δεν απογοητεύεται..καραδοκεί, δεν χάνεται έτσι η κουτάλα με το μέλι..είναι λύκος..και τσούπ..υπουργάρα Απασχόλησης..ήρθε η ώρα του Γιάννη Βαλαώρα! Βάζει παντού δικούς του να ελέγχουν τα πάντα..προμήθειες, ευρωπαϊκα προγράμματα, ομόλογα, συντάξεις, ταμεία..και όλοι οι σχετικοί αναστενάζουν..δεν έχει αφήσει κολυμπηθρόξηλο..τα φάγε όλα! Αλλά κάθε όνειρο δεν διαρκεί για πάντα και τον τσακώνουν..αλλά τη γλιτώνει την μπουζού..όπως φυσικά κάθε πολιτικός στην Ελλάδα!

Αλλά η κρίση δεν αργεί και ο "φιλαράκος" του αποφασίζει εκλογές και ο Σαββούλης εκτός ψηφοδελτίων..και ως γνήσιος Πόντιος..τα παίρνει στο κρανίο! Γιατι; Αφού είναι τίμιος, άξιος..πάντα ενεργεί για το συμφέρον του λαού! Οι διαπλεκόμενοι φταίνε..αλήτες..λέει ο Σαββούλη! Εγώ χωριάτης ήμουν, μου δώσες θάρρος και σου ανέβηκα στο κρεβάτι..μόνον αυτό!
Σάββα παληκαρά μην μασάς..πήγαινε τώρα σπιτάκι σου, πάρε μια εφημεριδούλα, ή την Adecco βρε αδελφέ, ξέρεις εσυ σαν ex υπουργάρα απασχόλησης, και βρές μιά δουλίτσα! Να θυμάσαι οτι λόγω μεγάλης κρίσης, υπάρχει και η λύση των ελαστικών σχέσεων εργασίας..part time job βρε..αυτά που προώθησες για το κοσμάκι! Σάββα παληκαρά μου..αντέχεις, είσαι δυνατός!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Greek Bloggers

GreekBloggers.com

AddThis

Bookmark and Share