Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Διόδια..νταβατζιλίκι με το χιλιόμετρο!

Με ανακοίνωση της εταιρείας διαχείρησης της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας "Νέας Οδού" η τιμή του χιλιομέτρου αναπρόσαρμόζεται και αυξάνεται σε 0,037 € το χιλιόμετρο. Έτσι, οι οδηγοί που θα διανύουν την απόσταση Αθήνα-Λαμία με επιστροφή θα πληρώνουν 12,60 Ευρώ, ενώ σήμερα πληρώνουν 8,25 Ευρώ.

Το νταβατζιλίκι της ΕΟ αυξάνεται μήνα με το μήνα, χρόνο με τον χρόνο. Οι αυξήσεις των διοδίων ξεπερνούν κάθε φαντασία τα τελευταία 3 χρόνια. Τό χρηματικό ποσό για τα πρώτα διόδια (στην ΕΟ Αθηνών-Θεσσαλονίκης) Αγ. Στεφανού και Οινοφύτων δεν ξεπερνούσαν στο σύνολο τα 3,80€. Σήμερα το ποσό ανέρχεται σε 5,50€ και με την νέα αύξηση προφανώς πάνω από 7€.

Τα διόδια Αφιδνών είναι έτοιμα σε λίγες μέρες να "αφαιμάξουν" περαιτέρω τον έλληνα οδηγό. Ποιός θα το περίμενε μετά τα νέα διόδια σε Λάρισα και Λιτόχωρο, τώρα και τα διόδια Αφιδνών. Για ποιό λόγο κύριοι; Δώσατε την εθνική οδό σε ιδιώτες και διπλασιάσατε τα διόδια; Αυτό θέλετε να κάνετε και στην υγεία; Και στην παιδεία; Απαξιώνετε πρώτα ένα πάγιο δημόσιο αγαθό και στην συνέχεια και καλά για "αναβάθμιση" το μοιράζετε στους δικού σας να το εκμεταλλευτούν; Γιατί; Δεν πείρατε για την κατασκευή των δρόμων χρήματα από την ΕΕ; Αυτό είναι το κράτος; O κλέφτης του κοσμάκι; Μέτα αναρωτιέστε για την φοροδιαφυγή..κλεφτρόνια!!

Στη συνέχεια τα διόδια στον Αλμυρό που πρό 2 ετών το ποσό ανερχόταν σε 1 € περίπου και σήμερα είναι στα 2,20€. Ομοίως και στα διόδια λίγο πρίν τη Λάρισα, στα Τέμπη και στο Λιτόχωρο. Και στα 3 αυτά τελευταία διόδια όλα αλλάξαν. Κάποια στιγμή φύτρωσαν από τους "αληταράδες" διόδια σε Λάρισα και Λιτόχωρο. Γιατί; Μήπως φτιάξατε τα Τέμπη; Μήπως εκείνος ο κωλόδρομος της Σκοτίνας έγινε "Autobahn" και δεν το καταλάβαμε; Άσε που από τη μία μέρα στην άλλη αλλάζουν τα ποσά.. από 1,30€ σου λέει την επόμενη 1,90€..ότι να' ναι!! Και το άλλο..η μεγαλύτερη κοτσάνα όλων των εποχών!! Ενώ διόδια δεν θα έπρεπε να υπάρχουν καθόλου μέσα και έξω από τα Τέμπη, όχι μόνο τα μεταφέραν έξω από την πλευρά της Θεσσαλονίκης, αλλά και το 1€ έγινε 2€. Τι λέτε ρε μεγάλοι!! Αύξηση 100%..θέλω και εγώ..αύξηση στο μισθό μου 100%. Τι είναι η εταιρεία "Αιγαίου Οδός"..καρανταβατζής; Άσε που το μποτιλιάρισμα σε εκείνο το σημείο των Τεμπών είναι άθλιο..οι "άθλιοι των Τεμπών" σε γιορτές και αργίες περιμένουν 2 ώρες για να περάσουν τα Τέμπη.."μπούφοι"!!
Τέλος, τα διόδια στα Μάλγαρα είναι τα μοναδικά δημόσια διόδια!! Το ποσό παραμένει σταθερό εδώ και χρόνια 2€..γιατί; Μήπως γιατί είναι δημοσια; Μήπως γιατί μετά μπαίνεις στη Σαλόνικα; Εννοείται..μόνο αυτή η πόλη "χαλαρώνεί" και στα διόδια..γι' αυτό και την πάω!

Πράγματι, σιγά σιγά φτιάξαμε δρόμους..λάβαμε χρήματα από την ΕΕ..και τα πήραν οι εργολάβοι..και τώρα θα τους ξαναπληρώσουμε σε διόδια!! Τα διόδια από Αθήνα σε Θεσσαλονίκη θα αξίζουν όσο το 1 γέμισμα στο ρεζερβουάρ. Διόδια για δρόμους που φορολογήθηκε ο Έλληνας πολίτης..και ξανά και ξανά και ξανά..αλλά εμείς εκεί..μονοκούκι!! Και να μην ξεχνιόμαστε..το αγγούρι μεγαλώνει..τα διόδια στην Εγνατία Οδό είναι κοντά!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Greek Bloggers

GreekBloggers.com

AddThis

Bookmark and Share