Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Η Αττικη κάηκε..και η γριά χτενίζεται!

Περίπου 10 ημέρες από την καταστροφική φωτιά και το θέμα βρίσκεται ήδη στον κάλαθο των αχρήστων. Οι λιμοκοντόροι δημοσιογράφοι και πολιτικοί, μαυρισμένοι από τις φανταστικές διακοπές τους σε Μύκονο και Μπαλί ασχολούνται πλέον με τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009. Ποιές πολιτικές προστασίας των δασών θα ακολουθηθούν; Τι δομή οργάνωσης στο ΠΣ θα υπάρξει; Οι ζώνες δασοπροστασίας; Τίποτα απολύτως..πρέπει να λάβουμε καλή θέση στο νέο πολιτικό σκηνικό.. θα εκλεγεί ο βουλευτής άραγε στη νέα βουλή; Τα άλλα λεπτομέρειες!

Τα παραπάνω λαμόγια "ιδρωσαν" μόνο τις ημέρες της πυρκαγιάς και αυτό όχι για κανά οικολογικό λόγο, αλλά κινδύνευαν τα Μέγαρα τους σε Εκάλη και Πεντέλη. Φυσικά οι δημοσιογράφοι τρίβαν τα χέρια τους και για τις τηλεθεάσεις..μην ξεχνάμε το μαρούλι! Βέβαια το πρώτο από τα παραπάνω διευθετήθηκε στέλνωντας κάθε πολιτικάντης και δημοσιογραφίσκος 1 στρατιά πυροσβεστών στα "ανάκτορα". Το δάσος όμως;..τα δεντράκια..τι απέγιναν; Τι μέτρα θα λάβουμε ρε παιδιά;

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθούν ορισμένες αλήθειες για το "άκρατο" κράτος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

1) Η "ασπίδα" του Έλληνα πολίτη, το ΠΣ, παραμένει γυμνό από προσωπικό. Αντι να προσλήφθούν πυροσβέστες το κράτος προσλαμβάνει 2.500 αγροφύλακες. Να κάνουν τι; Να βλέπουν τα δάση όμορφα να καίγονται;

2) Τα δασαρχεία δεν αφήνουν τους τοπικούς φορείς να δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες. Μπράβο αγόρια μου, είστε θεοί! Γιατί να χάσουμε μια λωρίδα δάσους αφού μπορούμε να το χάσουμε ολόκληρο!

3) Οι έλληνες πολίτες διαθέτουν τα έλαχιστα όρια στοϊκότητας. Θεωρούν πώς ένα πυροσβεστικό όχημα, πρέπει να βρίσκεται σε κάθε απειλούμενο σπίτι. Παιδιά λάθος! Δεν γίνεται! Άσε τα μπινελίκια που τρώνε οι πυροσβέστες όταν φτάνουν στον τόπο της φωτιάς. Τέρμα, οι πυροσβέστες δεν είναι γουρούνια! Εσύ μεγάλε, και κάθε εσύ..έχεις προσπαθήσει να σβήσεις φωτιά σε ένα 10μετρο δέντρο; Δυστυχώς, δεν σβήνει με τίποτα! Συνεπώς, πάψε να λές, λές, λές..και κάνε το χρέος σου..καθάρισε τα χόρτα από το χωράφι σου και μάζεψε τα κουκουνάρια από τα δάση της περιοχής σου. Φυσικά, αξίζει να τονίσουμε πως η φωτιά από τσιγάρο είναι μύθος!!Μόνο από στουπί πέρνει το δάσος φωτιά τέτοιων διαστάσεων!

4) Τιμητές δήμαρχοι που κάποτε "κοκκορεύονταν" για την αντιπυρική προστασία του δήμου τους, βγήκαν στα κανάλια ζητώντας "παπάδες". Γεία σου δημαρχάρε Διονύσου..βάλτε τα βίντεο στο ΑΛΤΕΡ περιόδου φωτιών Ηλίειας!!

5) Και η ταξική πλευρά της φωτιάς..τι σχέση έχουν τα golden boys, οι βουλευτάδες και οι δημοσιογραφίσκοι με τα φτωχαδάκια σε Μπουρνάζι και Αιγάλεω..τις καταστροφές..απλά σε περίπτωση φωτιάς η πισίνα με τον κουβά σώζουν και πάλι τον πλούσιο!!


Άλλη μια καταστροφή πέρασε.. και εμείς τι κάνουμε..τι μάθημα πήραμε;..Kανένα!!Το σύστημα σαπίζει μέρα με τη μέρα..και εμείς αντι να κάνουμε "εξαγωγή"..βάζουμε το σφράγισμα..και σαπίζει, σαπίζει, σαπίζει..ως πότε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Greek Bloggers

GreekBloggers.com

AddThis

Bookmark and Share