Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Η ατελείωτη βαρεμάρα..ενός ελληνικού τετραημέρου!!

Πάντα πίστευα και πιστεύω ότι κρύβεται μέσα μου ένας μικρός Ζορμπάς, ένας μικρός Καζαντζάκης (όχι φυσικά συγκριτικά με το συγγραφικό του μεγαλείο) "πάτησε όσο γίνεται περισσότερο γής αυτού του κόσμου". Γνώρισε, ταξίδεψε, δες νέους τόπους και ανθρώπους..και το 4ήμερο της 28ης Οκτωβρίου ήταν μια καλή ευκαιρία για απόδραση στην πραγματικά μαγευτική Ήπειρο!! Όμως πέρα από τα προσωπικά και την ψυχοσύνθεση του κάθε ταξιδιώτη..κατέληξα σε μερικές καταστάσεις βαρεμάρας (σε κάθε περίσταση) των ελληνικών τετραήμερων (και τριήμερων εάν θέλετε) σε όμορφους προορισμούς!!

1. Βαρέθηκα να βλέπω τις ψηφιακές κάμερες σε όλα τα χέρια και τα φλάς να αστράφτουν σε κάθε ψύλλου περίσταση, λές και αυτές τις φωτογραφίες θα τις δούνε ποτέ (μάλλον σε κάποιον σκληρό δίσκο θα μπούνε)!!
2. Βαρέθηκα να βλέπω 3 και 4 ζευγάρια μαζί και ανάμεσα σε αυτά πάντα να υπάρχει κάποιος και καλά πιο πετυχημένος παίζοντας τον "έξυπνο" και τον γαλαντόμο!!
3. Βαρέθηκα τα ζευγαράκια να αποτελούνται από τις σούπερ γκόμενες που ενώ βρίσκονται σε ένα μέρος σαν π.χ το Πάπιγκο να είναι ντυμένες λές και πάνε στον Πάνο Κιάμο!!
4. Βαρέθηκα να σκάνε τα πούλμαν με τα ΚΑΠΗ και να επεξεργάζονται σε κάθε τουριστικό μαγαζί τις Γκλίτσες!!
5. Βαρέθηκα να βλέπω τους fit σαραντάρηδες μαλλιάδες να σκαρφαλώνουν σαν τα κατσίκια και να βαρκάρουν σαν τις πέστροφές θέλοντας να απόφύγουν το μοιραίο του χρόνου!!
6. Βαρέθηκα να βλέπω στους δρόμους δέκα δέκα τις μηχανές και τα τζίπ ομάδων βλαχοχομπίστων που στον επόμενο χρόνο θα άλλαξουν μηχανή ή τζιπάκι!!
7. Βαρέθηκα να βλέπω στους τοπικούς δρόμους επισκέψεων μου τους κατοίκους των περιοχών να κολλάνε με το αμάξι τους από πίσω μου λές και σέρνουν καροτσάκι και το αμάξι τους να γράφει 180 χιλ.
8. Βαρέθηκα να κάθομαι στα διόδια πάνω από 10 λεπτά!! Σηκώστε τις μπάρες!!
9. Βαρέθηκα να βλέπω τους πωρωμένος Βαζελόγαβρους να βρίσκονται σε ένα φανταστικό μέρος και να θέλουν πάση θυσία στις 19.00 το ξενοδοχείο να είναι συντονισμένο με τη NOVA!!
10. Τέλος βαρέθηκα τα ίδια και τα ίδια ταβερνομαγαζιά να σερβίρουν γουρονοπούλα, κοντοσούβλι και παιδάκια στα κάρβουνα χωρίς κανένα δικαίωμα επιλογής!!

Όλα τα παραπάνω φυσικά δεν αντιπροσωπεύουν παρά μόνο τον γράφοντα!!Επιστρέψαμε φάγαμε ήπιαμε και τελικά νηστικοί κοιμηθήκαμε..τα καραγκιοζάκια..άντε σκύψιμο το κεφάλι μέχρι την άλλη μεγάλη έξοδο και την τέρψη και καλά της ψυχής μας!!

4 σχόλια:

  1. Fil μου, πραγματικά τα παραπάνω βγήκαν από μέσα μου!!Μπούχτισα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με πέτυχες από απάλευτο Σ/Κ σε εξοχικό με άσχετη σύνθεση παρέας που όλοι μαζεύτηκαν για να πουν τις ιστορίες τους, να πουν οι άλλοι τι γαμάτοι που είναι. Ξέρείς από αυτές τις παρέες που δε μιλάς γιατί απλά δεν την παλεύεις να δίνεις μάχη για να πάρεις σειρά να μιλήσεις, που όλοι μιλούν για τα κατορθωματα τους σε πιώματα και αυτοκίνητα...και όταν μιλάει κάποιος άλλος απλά δεν ακούν...!!Ουστ..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καταλαβαίνω απόλυτα..έτσι αποφάσισα να βγάλω από μέσα μου τον δεκάλογο της ΒΑΡΕΜΑΡΑΣ!!βρε και πάλι ουστ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Greek Bloggers

GreekBloggers.com

AddThis

Bookmark and Share