Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Το κίνημα των "Πειρατών"..εξαπλώνεται στην Ευρώπη!

Μετά την Σουηδία, που το κόμμα των "Πειρατών" έλαβε στις ευρωεκλογές 7,1%, ιδρύθηκε και στην Φιλανδία άλλο ένα αντίστοιχο κόμμα. Τι υποστηρίζει το νέο αυτό κίνημα που θα κατακτήσει σύντομα την Ευρώπη; Υποστηρίζει το δικαίωμα στο ελεύθερο κατέβασμα αρχείων από το Διαδίκτυο.

Η δυναμική του φαίνεται πως δεν αφήνει ασυγκίνητο τον κόσμο και ιδιαίτερα τη Νεολαία που ασχολέίται ολοένα και περισσότερο με την νέα τεχνολογία. Οι άλλωτε ιστορικές στιγμές των πολιτικών αρχηγών να μιλούν σε "μπαλκονια" και δεξιώσεις φαίνεται να αποτελούν στο προσεχές μέλλον παρελθόν. Όλη η δουλειά αρκεί να γίνει με ένα "κλικ"!!

Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν έχει γίνει αντιληπτό πόσο δυνατό είναι το "ρεύμα" των ανθρώπων που ασχολούνται με το Internet και ιδιαίτερα με τα blogs. Είπε κάποιος.."στο μέλλον τα blogs θα αλλάζουν κυβερνήσεις"..και όπως φαίνεται δεν έχει άδικο..το ότι χτυπάνε σήμερα την ελευθερία των blogs ενεργεί όπως "την εκδίωξη των πρωτοχριστιανών"..το φαίνομενο θα γιγαντωθεί και θα τους "πλακώσει".


Η πνευματική ιδιοκτησία, η ελευθερία λόγου και η προστασία της ιδιωτικής ζωής..προβάλλονται ως θέματα σημαντικότατης ενασχόλησης των Πειρατών. Το κίνημα βρίσκει πρόσφορο έδαφος στην εποχή μας..η νεολαία απαλλαγμένη από προκαταλήψεις του παρελθόντος είναι έτοιμη να αφήσει το δικό της στίγμα στην Ιστορία..άραγε είμαστε έτοιμοι για αυτές τις αλλαγές; O καιρός θα δείξει..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Greek Bloggers

GreekBloggers.com

AddThis

Bookmark and Share