Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Τον ύπνο του δικαίου..Γκόρμπι & Κόλ!!

Ο πρώην σοβιετικός ηγέτης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ παραδέχτηκε σήμερα ότι δεν ήταν ιδιαίτερα διορατικός καθώς δεν προέβλεψε ότι θα ερχόταν η πτώση του Τείχους του Βερολίνου, πριν από 20 χρόνια.

«Ο γερμανός πρώην Καγκελάριος Χέλμουτ Κολ και εγώ πιστεύαμε ότι αυτό δεν θα γινόταν πριν από τον 21ο αιώνα. Δεν είμαστε πραγματικά διορατικοί» , δήλωσε ο Γκορμπατσόφ, ο οποίος συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την επέτειο της πτώσης του τείχους του Βερολίνου.

Όμως «θα μπορούσε να προβλεφθεί ότι αυτή η εποχή επρόκειτο να τελειώσει», πρόσθεσε υπογραμμίζοντας ότι συζητούσε σχεδόν όλες τις ημέρες, τους μήνες πριν από την πτώση του τείχους, το γερμανικό ζήτημα.

Από την πλευρά του, ο τιμημένος με το Νόμπελ Ειρήνης του 2006, Μουχάμεντ Γιούνους, γνωστός ως «τραπεζίτης των φτωχών», δήλωσε ότι το μάθημα που πρέπει να κρατήσουμε είναι πως «το τείχος της φτώχιας» όπως αυτό που χώριζε την Ανατολή από την Δύση μπορεί μια ημέρα να πέσει.

«Όλα τα τείχη που έχουν υψωθεί σήμερα μπορούν μια μέρα να γίνουν μουσειακό έκθεμα», τόνισε στο περιθώριο των εκδηλώσεων στο Βερολίνο.


Φαίνεται τελικά τον ύπνο του δικαίου περνούσαν οι ηγέτες ΕΣΣΔ και Γερμανίας όταν η ιστορία περνούσε από μπροστα τους!! Μετά μου λές οι ξένες χώρες βρίσκονται 20 χρόνια μπροστα.."μακαρόνια γκόγκολες"!!

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ Γαλλ. Πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Greek Bloggers

GreekBloggers.com

AddThis

Bookmark and Share