Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Σελήνη..τελικά και νερό?

«Σημαντικές» ποσότητες παγωμένου νερού βρέθηκαν στη Σελήνη και οι επιστήμονες κάνουν λόγο για μείζονος σημασίας ανακάλυψη. Η ΝΑΣΑ υπογραμμίζει το γεγονός το οποίο, όπως εκτιμά, θα έχει πιθανώς εξαιρετικά επακόλουθα.

«Βρήκαμε νερό, και όχι μόνο λίγο, αλλά σημαντικές ποσότητες», δήλωσε ο Άντονι Κολαπρίτ, επιστημονικός υπεύθυνος της αποστολής LCROSS (Lunar Crater Observation and Sensing Satellite) σε συνέντευξη τύπου.


Ένας άλλος αξιωματούχος της ΝΑΣΑ εκτίμησε ότι πρόκειται για μια «μείζονος σημασίας» ανακάλυψη.

Η περισυλλογή των στοιχείων που οδηγούν στην εκτίμηση για ύπαρξη νερού έγινε μετά τη σύγκρουση διαστημικού οχήματος στην επιφάνεια της Σελήνης.


Η αποστολή ολοκληρώθηκε τον περασμένο μήνα, όταν η ΝΑΣΑ έστειλε το διαστημικό όχημα LCROSS να συντριβεί σε έναν κρατήρα κοντά στον νότιο πόλο της Σελήνης.

Ο σκοπός του προγράμματος ήταν να μελετηθούν τα υλικά που θα εκτινάσσονταν στον περιβάλλοντα χώρο μετά την συντριβή του διαστημικού οχήματος.

Άραγε τι γίνεται με τη εξερεύνηση του διαστήματος; Γιατί μετά τη δεκαετία του '70 δεν αποπειράθηκαν οι υπερδυνάμεις να ταξιδέψουν στη Σελήνη; Πήγαν τελικά οι Αμερικάνοι στην Σελήνη; Ή πηγαίνουν και δεν μας πληροφορούνε; Με τη σκοτεινή πλευρά του Φεγγαριού "τι παίζεται"; Υπάρχουν στοιχεία του Σεληνιακού περιβάλλοντος που μπορούν να εκμεταλλευτούν οι άνθρωποι; Πολλά αναπάντητα ερωτήματα πλανώνται γύρω από το δορυφόρο της Γης, την ώρα που η ίδια η Γη αντιμετωπίζει τεράστια περιβαλλοντολογικά και κοινωνικά προβλήματα. Ο άνθρωπος βαθιά δεμένος με τον πλανήτη μας αναζητεί τη "Νέα Γή" και πάλι προκειμένου να διαιωνίσει το είδος του και να εκμεταλλευτεί το παρθένο..ετοιμαστείτε το ταξίδι αρχίζει τώρα μέσα στη κρίση..μήπως και ξεχάσουμε τα προβλήμτα και ζήσουμε το "όνειρο"!!

Πηγή: TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Greek Bloggers

GreekBloggers.com

AddThis

Bookmark and Share