Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Και θυμάμαι..το Ελληνικό πνέυμα αθάνατο!!

Σε ένα από τα πίο επιτυχημένα άρθρα αυτού του blog, του συνοδοιπόρου Fil, θυμάμαι τα λεγόμενα του..<<Καταλαβαίνω την ανάγκη για λίγη χαλάρωση και πνευματική οκνηρία αλλά πόσο πια?>>..πόσο δικαίο είχε; πόσο αποχαυνομένοι είμαστε; Πρωτομαγιά ήτανε και όλοι το μυαλό του για κοκορέτσια το είχανε..φαντάσου να μην τους κόβανε και τους μισθούς!!
Ή πως να μην θυμηθώ..<<Η αποθέωση του κιτρινισμού, της βλαχομαγκιάς, της σχεδόν απροκάλυπτης διαπλοκής και της πνευματικής ρηχότητας όπου όλα ανάγονται σε κουτσομπολίστικο επίπεδο.>>..κουτσομπολάρες έλληνες..δεν βλέπει ο καθένας τα χάλια του..εδώ οι ξεφτύλες ρωτούσαν τους ελεγκτές του ΔΝΤ εάν θα έρθουν για διακοπές με τα παιδία τους..τα ζώα!!
Ή ακόμα..<<Σε μία κοινωνία που το αποκλειστικό ζητούμενο είναι η απόδειξη μισθοδοσίας και το νέο Yaris, δε μπορούμε να περιμένουμε και πολλά πράγματα.>>..που να ενδιαφερθεί το ζώο για τα 3 θύματα της τράπεζας..έχει δουλίτσα είναι μια χαρά!!
Αλλά και τα σχόλια δεν τα ξέχασα..που ενώ στην ουσία όλοι συμφωνούσαν..τόσο πολύ μέσα από τον παραμορφωτικό καθρέπτη της καθημερινότητας διαφωνούσαν..με τόση αντιπαράθεση..λες και όλοι έχουμε μια ταμπέλα..λες και όλοι είμαστε χωρισμένοι σε στρατόπεδα..σε χαρακώματα..
Καλό ταξίδι Ελλάδα μας..το τιμόνι σου δεν θέλησε τίμιο χέρι να το πιάσει!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Greek Bloggers

GreekBloggers.com

AddThis

Bookmark and Share