Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Ας βελτιώσουμε λίγο τα ελληνικά μας..

Το θέμα της ελληνικής γλώσσας είναι τεράστιο κεφάλαιο..εάν υπήρχε συντεταγμένο ελληνικό κράτος η γλώσσα μας θα έπρεπε να είναι η 2η επίσημη σε όλη την ΕΕ μετά την γλώσσα κάθε κράτους μέλους..δυστυχώς η σύγκλιση σε αυτήν την ένωση έγινε μόνο σε ευρώ και όχι σε πολιτισμό και γλώσσα!!Καλύτερα δεν είναι να πουλάμε περισσότερα ψυγεία και αυτοκίνητα;..τι να τα κάνουμε τα βιβλία και τα θέατρα;..;άσε που εάν θα υπήρχε πραγματική σύγκλιση στα κράτη θα έπρεπε και να δίνουμε και δεν έχουμε και πολύ όρεξη για καταστάσεις περίπλοκες..


Εκεί που θέλω να καταλήξω..όχι οτι εγώ δεν κάνω λάθη..κάνω άπειρα..αλλά παιδιά όταν λέμε π.χ. "είμαι 15 χρονών"..είναι λάθος..έχω βαρεθεί να το ακούω..το σωστό είναι.."είμαι 15 χρόνων"..εάν υπάρχει δυσκολία..σωστό είναι και το "ετών"..ας σώσουμε έστω την ελληνική μας γλώσσα..μόνο αυτή δεν μας έμεινε άλλωστε!!

2 σχόλια:

  1. Δες τι έκαναν οι Αμερικανοί στην αγγλική γλώσσα (αν και πολύ το χαίρομαι) και φαντάσου τι θα έκαναν στην ελληνική, προκειμένου να την απλουστεύσουν για να χωρέσει στο μικρό τους μυαλουδάκι!
    Να χαίρεσαι που δεν είναι διεθνής γλώσσα η ελληνική!
    Ή πιστεύεις ότι οι ευρωπαίοι θα σέβονταν τη δομή της ή τη γραφή της... τη στιγμή που όχι απλώς δεν τη σέβεται ο έλληνας αλλά την αγνοεί από επιλογή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχεις και άδικο..το όλο σχόλιο έχει να κάνει και με την ουσιαστική ένωση της Ευρώπης. Δεν γίνεται μόνο σε χρήμα αλλά και γλωσσικά, πολιτισμικά..τελικά δεν υπήρξε ποτέ πραγματικό ενδιαφέρον γι αυτό..όλα ήταν business

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Greek Bloggers

GreekBloggers.com

AddThis

Bookmark and Share