Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΝΟΤΟ...

ναί κάπου εκει στο νότο ξεκινάει η ιστορία του συγκεκριμένου blog!

Η πόλη της Αθήνας βρίσκεται στο μυαλό των περισσοτέρων ελλήνων (ιδιαίτερα νέων επαρχιωτών) ως έναυσμα καινούργιας πορείας και εκπλήρωση μεγάλων προσδοκιών. Η πρωτεύουσα φαντάζει ως επαγγελματικός "παράδεισος" με μεγάλες επαγγελματικές ευκαιρίες και άπειρες επιλογές διασκέδασης. Από την άλλη, η "έρημη" επαρχεία φαντάζει ως πτωχός συγγενής που εγκλωβίζει τους κατοίκους της στην μικρή κοινωνία. Μόνη διέξοδος, δυστυχώς (ακόμα και από την όμορφη Θεσσαλονίκη), "το κέντρο της Ελλάδας".


Ναι..i live in Athens..but..τα πράγματα δεν είναι έτσι! Η καθημερινότητα κρύβει άγχη, προβληματισμούς και περιορισμούς πάσης φύσεως. Το κακοσυντηρημένο οδόστρωμα, τα "γκέτο" και η μόλυνση του περιβάλλοντος αποτελούν ενδεικτικά παραδείγματα προβληματισμού που αντιμετωπίζει ο κάτοικος αυτής της πόλης. Τις περισσότερες φορές η αντιμετώπιση αυτή δεν είναι παρά το "ωχ αδερφέ" ή το "γιατί να βγάλω εγώ το φίδι από την τρύπα;"


Τα παραπάνω αποτέλεσαν και το κίνητρο δημιουργίας του συγκεκριμένου blog! Μέσα από αυτό, σκοπός είναι να εκφραστούν προβληματισμοί που θα βελτιωσούν τον τρόπο σκέψης του αναγνώστη σε σχέση με τον συνάνθρωπο και το περιβάλλον του. Να αναδειχθούν θετικά γεγονότα και να καυτηριαστούν άλλα που λαμβάνουν χώρα εντός (& εκτός) τοιχών Αθηνών. Να βρεθούν λύσεις για καθημερίνα προβλήματα,να γίνουν σύντομες περιηγήσεις σε "γωνιές" της πόλης και να προταθούν στιγμές χαλάρωσης με όμορφες αποδράσεις από το..i live in Athens..travelling!

Η αμφίδρομη σχέση μεταξύ blogger και αναγνωστών, αλλά και η σύμπραξη των blogger σε θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος, μπορούν να οδηγήσουν σε αφύπνιση συνειδήσεων και βελτίωση του τρόπου ζωής μας.

Ευχαριστώ

DOELITHS












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Greek Bloggers

GreekBloggers.com

AddThis

Bookmark and Share