Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Ήμαρτον..όχι άλλο κάρβουνο στον ΟΣΕ!

Μέσα στην καρδιά του καλοκαιρίου το Υπουργείο Μεταφορών αποφάσισε την αύξηση των εισιτηριών του ΟΣΕ. Συγκεκριμένα,από 1/8/09, το εισιτήριο απλής αμαξοστοιχίας αυξάνεται 33%, το Intercity κατά 15% και το Express κατά 7%.

Γίνεται φανερό ότι τα έργα που κατασκευάζονται και χαροποιούν τον κόσμο πληρώνονται με ακριβό τίμημα. Τελικά η χρηματοδότηση της ΕΕ τι ρόλο παίζει; Από την μία υπάρχει η χρηματοδότηση για ανάπτυξη των σιδηριδρόμων και από την άλλη ο απλός κοσμάκης πληρώνει και το "μάρμαρο" (μεγαλύτερη αύξηση στα φθηνά εισιτήρια).
Τα τελευταία χρόνια ο ΟΣΕ έχει να παρουσιάσει: 1) 23 ατυχήματα και μείωση της αξιοπιστίας του, 2) ελλείματα 9 δις € μέχρι το 2009, 3) σκάνδαλα για εκποίηση παλαιού υλικού, 4) αύξηση της μισθοδοσίας κατα 150εκ για προσωπικό κατά 30% μικρότερο σε σχέση με το παρελθόν και 5) πλήρης απάθεια για την αλλάγη "μηχανών" φιλικές προς το περιβάλλον.

Φτάνει πια..η "σφαλιάρα" της τσέπης μας από ένα κράτος διπρόσωπο. Ναι μέν παλεύετε την ακρίβεια και από την άλλη βάζετε χέρι στα άδεια πορτοφόλια.

Δυστυχώς, έαν πάρω το ακριβότερο πλέον τρένο να πάω διακοπές, δεν έχω σπίτια σε όλη την Ελλάδα να μείνω δωρεάν, όπως έχουν όλοι οι πολιτικοί (και καλά πόθεν έσχες!). Ο ένας 15 ακίνητα ο άλλος 22 και πάει λέγοντας..!

Κάτω τα χέρια σας από το μεταφορικό μέσο που έκανε τα όνειρα μας πραγματικότητα..το τρένο που όλοι αγαπήσαμε!!

1 σχόλιο:

  1. Ειδικά η αύξηση στα ακριβά τρένα είναι τραγική γιατί είναι ήδη πανάκριβα (άσε που δεν κάνουν και το χρόνο που λένε συνήθως).. Στο αργό εν μέρει δικαιολογείται γιατί έως τώρα πήγαινες και ερχόσουν με 30€ Αθήνα - Θεσσαλονίκη όταν το ΚΤΕΛ θέλει 50€ για περισσότερη ώρα και το αυτοκίνητο αν είσαι μόνος σου άστα να πάνε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Greek Bloggers

GreekBloggers.com

AddThis

Bookmark and Share